Zimowy Piec Z Kurczakiem
Zimowy Piec z kurczaka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko, sos barbecue, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Balsamiczny Zimowy Rzut Razem Piec, Souffle Bake Winter Squash, oraz Zimowy Kotlet Schabowy Piec dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Słodki ziemniak przebić kilka razy widelcem i przeciąć na pół.
Umieścić w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki; wlać wodę do głębokości około 1/2 cala. Gotować w kuchence mikrofalowej 10 minut.
Ułóż cebulę, jabłko i marchew na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posmaruj sos barbecue po obu stronach piersi kurczaka i połóż na warzywach. Słodki ziemniak obrać i pokroić na duże kawałki; rozrzucić do naczynia do pieczenia.
Posyp żurawinę naczyniem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak będzie miękki i nie będzie już różowy w środku, 45 do 55 minut. Pozostawić do ostygnięcia 5 minut przed podaniem.