Zimowa Zupa Z Soczewicy
Zimowa zupa z soczewicy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, słodkie ziemniaki, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zimowa Cieplejsza Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Wegetariańska Zimowa Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa Z Soczewicy Z Zimowymi Warzywami.
Instrukcje
Pokrój każdy Por na pół wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę na półksiężyce o grubości 1/4 cala (około 2 szklanki).
Umieść w dużej misce z zimną wodą i przekręć, aby usunąć wszelkie ziarna.
Usuń łodygi z jarmużu. Ułóż liście jeden na drugim i pokrój je w poprzek na paski o szerokości 1/2 cala; potrzebujesz 3 filiżanek.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodać pory i gotować przez 3 protokół.
Dodać pomidory i gotować, rozbijając je łyżką, przez 5 protokół.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj jarmuż, słodkie ziemniaki, soczewicę, tymianek, sól, pieprz i bazylię (jeśli używasz). Dusić, aż soczewica będą miękkie, o 30 protokół. Łyżka do poszczególnych misek.
Posyp parmezanem (jeśli używasz). Wskazówka: podstawowe brązowe soczewice zachowują swój kształt lepiej podczas gotowania niż droższe czerwone i żółte soczewice, więc są świetne do zup. Możesz zastąpić zieloną soczewicę, która smakuje lekko pieprznie. Aby zamrozić: pominąć parmezan.
Niech zupa ostygnie, a następnie kadzi do dużych zamykanych worków, wypełniając każdy z nich w połowie. Przechowywać do 3 miesięcy. Aby podgrzać: rozmrozić przez noc w lodówce lub rozmrozić częściowo w kuchence mikrofalowej. Rozgrzać w przykrytym rondlu na średnim ogniu przez 20 minut. Chochle do poszczególnych misek i posypać parmezanem (jeśli jest używany).