Zimowa Zupa Z Soczewicy

Zimowa Zupa Z Soczewicy
Zimowa zupa z soczewicy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, słodkie ziemniaki, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zimowa Cieplejsza Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Wegetariańska Zimowa Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa Z Soczewicy Z Zimowymi Warzywami.

Instrukcje

1
Pokrój każdy Por na pół wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę na półksiężyce o grubości 1/4 cala (około 2 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
2
Umieść w dużej misce z zimną wodą i przekręć, aby usunąć wszelkie ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odcedzić i osuszyć.
4
Usuń łodygi z jarmużu. Ułóż liście jeden na drugim i pokrój je w poprzek na paski o szerokości 1/2 cala; potrzebujesz 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
5
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać pory i gotować przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
7
Dodać pomidory i gotować, rozbijając je łyżką, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
8
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj jarmuż, słodkie ziemniaki, soczewicę, tymianek, sól, pieprz i bazylię (jeśli używasz). Dusić, aż soczewica będą miękkie, o 30 protokół. Łyżka do poszczególnych misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
SoczewicaSoczewica
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
WodaWoda
JarmużJarmuż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Posyp parmezanem (jeśli używasz). Wskazówka: podstawowe brązowe soczewice zachowują swój kształt lepiej podczas gotowania niż droższe czerwone i żółte soczewice, więc są świetne do zup. Możesz zastąpić zieloną soczewicę, która smakuje lekko pieprznie. Aby zamrozić: pominąć parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
ParmezanParmezan
10
Niech zupa ostygnie, a następnie kadzi do dużych zamykanych worków, wypełniając każdy z nich w połowie. Przechowywać do 3 miesięcy. Aby podgrzać: rozmrozić przez noc w lodówce lub rozmrozić częściowo w kuchence mikrofalowej. Rozgrzać w przykrytym rondlu na średnim ogniu przez 20 minut. Chochle do poszczególnych misek i posypać parmezanem (jeśli jest używany).
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia82
Magazyn