Ziemniaki Puree Czosnkowe
Tłuczone ziemniaki czosnkowe to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes, oraz Ziemniaki Puree Czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki i czosnek w koszyku na parowiec zamontowanym na dużym garnku z wrzącą wodą. Przykryć i parować, aż ziemniaki będą miękkie, 12 do 15 minut. Rozgrzej rosół z kurczaka w małym garnku na kuchence lub w szklanym pojemniku w kuchence mikrofalowej.
Wyjmij kosz na parowiec i spuść wodę z dużego garnka.
Przenieść ziemniaki i czosnek do garnka, dodać olej, sól, pieprz, i bulion i zacieru, aż będzie gładka.
Doskonałe źródło: witaminy B6, witaminy C, potasu
Dobre źródło: błonnik, Niacyna, kwas foliowy, magnez, mangan, fosfor