Ziemniaki Dauphinoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków Dauphinoise. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 257 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 257 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, woskowy ziemniak, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Gratin Dauphinoise (Zapiekane Ziemniaki), Koper Włoski, oraz Butternut Dauphinoise są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Wyłożyć kwadratową puszkę o średnicy 20 cm (8 cali) papierem odpornym na tłuszcz, upewniając się, że nie ma otworów do przesiąkania cieczy, a następnie posmarować papier masłem. Ziemniaki obrać i pokroić na szerokość 1 Monety i osuszyć.
Na patelnię wlać mleko i śmietanę, następnie dodać czosnek i tymianek.
Podgrzać do temperatury wrzenia, ostudzić i przecedzić do dzbanka.
Posypać gałką muszkatołową i ogrzać. Możesz to przygotować z wyprzedzeniem i podgrzać.
Połowę ziemniaków układamy w puszce, nakładając na siebie plastry, posypując każdą warstwą odrobiną soli i pieprzu.
Wlać ponad połowę płynu i zakończyć układanie warstw, następnie dodać resztę płynu i rozsypać ser.
Piec przez 1-1 godzin, aż ziemniaki będą miękkie, a wierzch będzie złoty. Pozostawić na 5 minut, następnie pokroić na 6 porcji i podawać.