Ziemniaki czosnkowe z trawą cytrynową i miętą
Ziemniaki czosnkowe z trawą cytrynową i miętą to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ząbki czosnku, sól i pieprz, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Młode ziemniaki z czosnkiem, miętą i masłem, Grillowany Schab jagnięcy z sosem Cabernet-miętowym i puree czosnkowym, oraz Kotlety jagnięce i wczesna sałatka wiosenna i puree czosnkowo-miętowe groszek-N-ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
½ Łyżeczki słodkiego paprikajuice z 3 limonek 1 szklanka liści mięty w szyfonadzie
Rozgrzać olej sezamowy w dużym rondlu ustawionym na średnim ogniu.
Dodaj trawę cytrynową i imbir i gotować kilka sekund, aż można je poczuć.
Dodać ziemniaki i czosnek.
Niech wszystkie gotować przez kilka minut w spokoju. Twoim celem jest, aby jedna strona ziemniaków i czosnku uzyskać dość brązowy.Po osiągnięciu tego wymieszać patelnię i kontynuować gotowanie, aż ziemniaki zaczną mięknąć, mieszając raz na jakiś czas. Około 8-10 minut.Doprawić solą i pieprzem. Następnie ostrożnie dodaj cały bulion i około połowy wody. Bądź ostrożny, olej i woda mogą łatwo rozpryskiwać się i palić.
Dodaj cayenne, kminek i papryka, mieszając połączyć składniki.Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Może być konieczne dodanie dodatkowej wody, aby to osiągnąć.Gdy gotowy do podania wlać limejuice na wszystko, gdy ziemniaki są jeszcze gorące. W ten sposób wchłoną więcej smaku limonki.
Dekoruj miętą i ciesz się.