Ziemniaczana Bazylia Frittata
Ziemniaczana bazylia Frittata wymaga z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.3 za porcję. To danie główne ma 482 kalorie, 26g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Mieszanka proszku do pieczenia, masła, liści bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć proszku do pieczenia można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 354 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziemniaczano-Bazyliowa Frittata, Placki Ziemniaczane Bazylia Frittata, oraz Cukinia I Bazylia Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Roztopić 3 łyżki masła na 10-calowej patelni omletowej na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki i smażyć, aż gotowane przez, obracając często, o 10 do 15 protokół. Roztopić pozostałe 5 łyżek masła w małym naczyniu w kuchence mikrofalowej.
W międzyczasie ubić jajka, następnie wymieszać z ricottą, Gruyere, roztopionym masłem, solą, pieprzem i bazylią.
Posypać mąką i proszkiem do pieczenia i wymieszać z jajkiem.
Wlać mieszaninę jajek na ziemniaki i umieścić patelnię na środku piekarnika.
Piec frittata, aż będzie rumiane i dmuchane, 50 minut do 1 godziny. Będzie zaokrąglony i twardy w środku, a nóż włożony do frittaty powinien wyjść czysty.