Zielone jajka i szynka
Zielone jajka i szynka to bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, chleb, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Wiosenne zielone warzywa i całe jajka na miękko jajka, Vanill, oraz Zielone jajka i szynka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub lekko naoliwioną patelnię grillową.
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu. Posolić wodę, dodać ocet, a następnie obniżyć ciepło tak, że woda ledwo pęcherzyki. Pojedynczo rozbij jajka na budyń lub małą miseczkę, a następnie wlej do wody, starając się nie łamać żółtek. Łyżeczką z rowkiem delikatnie unieść i uformować białka wokół żółtek, aż będą szkliwione, ale nadal płynne, o około 2 i pół minuty dłużej.
Podczas gdy jajka kłusować, tosty chleb kromki po obu stronach. Kładziemy plasterek tosta na każdym z 2 talerzy. Natychmiast top z prosciutto tak, że zmięknie od ciepła tosty. Wyjmij jajka z wody łyżką szczelinową, pozwalając na kapanie nadmiaru wody, a następnie umieść jajko na każdym toście.
Skropić każdy tost z 2 łyżeczki szczypiorku oleju, a następnie zmielić trochę czarnego pieprzu na każdym.
2 szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
1 szklanka oliwy z oliwek
W blenderze umieścić szczypiorek i oliwę z oliwek oraz puree. Odcedzić przez sitko o drobnych oczkach.
Wlać przez lejek do butelki do przechowywania. Przykryć i przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 2 tygodni.