Zapiekany makaron z serem, śmietaną i serem wiejskim

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Baked Mac and Cheese with Sour Cream and Cottage Cheese może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 418 kalorii , 20 g białka i 24 g tłuszczu . Jest to bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. 32 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywane w około 1 godzinę i 15 minut . Jest dostarczane przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sól i mielony pieprz, jajko, makaron kolankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Strudel z borówkami i serem wiejskim , Ravioli z kolendrą, dynią i serem wiejskim oraz Węgierskie ciasteczka z serem wiejskim (Túrós Pogácsa) .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj sprayem do pieczenia naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron kolankowy we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale jędrny w dotyku, 8 minut; odcedź.
Odłóż 1/2 szklanki startego łagodnego sera cheddar do późniejszego wykorzystania
Wymieszaj łagodny ser Cheddar, ostry ser Cheddar, śmietanę, ser wiejski i jajko w misce; dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ugotowany makaron z mieszanką serową.
Wlej mieszankę makaronową równomiernie do przygotowanej formy do pieczenia i posyp odłożoną 1/2 szklanki sera cheddar.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 40 minut.
Przed podaniem odstawić na 10 minut do ostygnięcia.