Zapiekanki z majonezem Kolendrowo-limonkowym i młodymi ziemniakami

Zapiekanki z majonezem Kolendrowo-limonkowym i młodymi ziemniakami
Zapiekanki z majonezem Kolendrowo-limonkowym i młodymi ziemniakami to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, szczypiorek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Ciasta krabowo-makaronowe z majonezem Kolendrowo-limonkowym, Zapiekanka Ceviche na czarnym makaronie z salsą Kolendrową, oraz Przegrzebek Burger Sliders z Kolendro-Limonkowy majonez.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 8 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Umieść przegrzebki w procesorze. Używając zakrętów on / off, grubo posiekać przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Przenieść przegrzebki do dużej miski. Wymieszać z cebulą, posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, imbirem, sokiem z limonki, jajkiem, solą, skórką z limonki i pieprzem. Tworzą mieszaninę przegrzebek do ośmiu 1/2-cala grube paszteciki, każdy o 3 do 3 1/2 cala średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
ImbirImbir
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Umieść placki przegrzebkowe na blasze do pieczenia. Przykryć i schłodzić 1 godzinę. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać placki przegrzebek na patelni i gotować, aż zbrązowieje, o 2 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieś ciasta na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Umieścić w piekarniku i piec do gotowane przez, o 7 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Umieść 2 placki przegrzebkowe na każdym z 4 talerzy. Wierzch z majonezem Kolendrowo-limonkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WapnoWapno
11
Ułożyć przy tym młode ziemniaki ze szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
SzczypiorekSzczypiorek
12
Udekoruj ciastka z przegrzebka całym szczypiorkiem i gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzczypiorekSzczypiorek

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn