Zapiekanki z majonezem Kolendrowo-limonkowym i młodymi ziemniakami
Zapiekanki z majonezem Kolendrowo-limonkowym i młodymi ziemniakami to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, szczypiorek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Ciasta krabowo-makaronowe z majonezem Kolendrowo-limonkowym, Zapiekanka Ceviche na czarnym makaronie z salsą Kolendrową, oraz Przegrzebek Burger Sliders z Kolendro-Limonkowy majonez.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości, o 8 protokół. Super.
Umieść przegrzebki w procesorze. Używając zakrętów on / off, grubo posiekać przegrzebki.
Przenieść przegrzebki do dużej miski. Wymieszać z cebulą, posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, imbirem, sokiem z limonki, jajkiem, solą, skórką z limonki i pieprzem. Tworzą mieszaninę przegrzebek do ośmiu 1/2-cala grube paszteciki, każdy o 3 do 3 1/2 cala średnicy.
Umieść placki przegrzebkowe na blasze do pieczenia. Przykryć i schłodzić 1 godzinę. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać placki przegrzebek na patelni i gotować, aż zbrązowieje, o 2 protokół na stronę.
Przenieś ciasta na blachę do pieczenia.
Umieścić w piekarniku i piec do gotowane przez, o 7 protokół.
Umieść 2 placki przegrzebkowe na każdym z 4 talerzy. Wierzch z majonezem Kolendrowo-limonkowym.
Ułożyć przy tym młode ziemniaki ze szczypiorkiem.
Udekoruj ciastka z przegrzebka całym szczypiorkiem i gałązkami kolendry.