Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku

Zapiekanka Ziemniaczana Z Pasternaku
Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z pasternaku można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 23G tłuszczu i w sumie 398 kalorii. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 10 i kosztuje 95 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, ziemniaków, cebuli i szwajcarskiego sera. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 58%. Zapiekanka Ziemniaczano-Pasternakowa, Zapiekanka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków, oraz zapiekanka z pasternaku, ziemniaków i pora są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Ułóż ziemniaki, cebulę, pasternak i 3/4 szklanki sera w natłuszczonym 13-calowym naczyniu. x 9-w. naczynie do pieczenia; odstawić. W małym rondelku wymieszaj mąkę, sól, pieprz; stopniowo ubij w śmietanie. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Zdjąć z ognia; polać warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Posyp pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
4
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 30 minut. Odkryć; piec 20-25 minut dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą miękkie, a wierzch będzie złotobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Magazyn