Zapiekanka ze słodkich ziemniaków ze śliwkami
Placek ziemniaczany ze śliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 430 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, porów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Słodkie Ziemniaczane Gnocchi, Pijane Śliwki I Amaretti, Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Masło 4-quart szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pory zmiękną, o 5 protokół. Odkryć i gotować, aż jakakolwiek ciecz wyparowała.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia.
Rozłóż śliwki między arkuszami folii i użyj wałka do ciasta lub poundera do mięsa, aby spłaszczyć je do grubości 1/4 cala. Obrać słodkie ziemniaki i pokroić je 1/8 cala grubości. Odcedzić pory, zastrzegając śmietanę.
W dużej misce wrzucić trzy czwarte pokrojonych w plasterki słodkich ziemniaków z porami i śliwkami i doprawić solą i pieprzem.
Rozłóż słodkie ziemniaki w przygotowanym naczyniu do pieczenia i ułóż pozostałe plastry słodkich ziemniaków na wierzchu w dekoracyjny wzór.
Na słodkie ziemniaki równomiernie wlać śmietanę z pora.
Ziemniaki przykryć papierem do pieczenia z masłem, a następnie folią i piec przez 45 minut. Odkryj, naciśnij słodkie warstwy ziemniaków w dół lekko i piec, odkryte, przez 45 minut dłużej, lub aż słodkie ziemniaki są miękkie, bulgotanie i złoty kolor.