Zapiekanka z ziemniaków i grzybów Portobello

Zapiekanka z ziemniaków i grzybów Portobello
Ziemniaki i Portobello Grzyb Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 277 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz borowiki, sól, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rip Esselstyn ' s Portobello Mushroom Burger With Sweet Potato Fries, Pikantne Portobello Mushroom Chili z frytkami ze słodkich ziemniaków, oraz Zapiekanka Ziemniaczano-Grzybowa.

Instrukcje

1
Połączyć 1 1/2 szklanki gorącej wody i porcini w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić, aż grzyby zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
3
Odcedzić, rezerwując 2/3 szklanki płynu do namaczania. Porcini posiekać; odstawić.
4
Usunąć i posiekać łodygi z portobellos; umieścić w dużej misce. Za pomocą małej łyżki zeskrobać ciemne skrzela z portobellos i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Pokrój czapki portobello na kawałki 1/2 cala; Dodaj do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj posiekane Portobello łodygi i czapki i sauté 4 protokół. Wymieszać z czosnkiem i zarezerwowane borowiki i smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
8
Zdjąć z ognia.
9
Rozgrzej piekarnik do 191°. każdą z dwóch szklanych naczyń o wymiarach 13x9x2 cali posmaruj 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Połączyć pozostałe 7 łyżki oleju, ziemniaki, pietruszka, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz w dużej misce; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Warstwa 1/6 mieszanki ziemniaków w każdym przygotowanym naczyniu (nie będzie wystarczająco dużo, aby pokryć plastry). Top ziemniaki w każdym z 1/4 mieszanki grzybowej. Powtórz nakładanie warstw. Wierzch z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
12
Wlać 1/3 szklanki reserved borcini moczenia płynu na ziemniaki w każdym naczyniu. Naczynia przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Piec gratins 45 minut. Odkryć i piec, aż blaty są brązowe i ziemniaki są miękkie, o 40 minut dłużej. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przykryć folią i przewijać w piekarniku 177° około 20 minut.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
15
* Suszone borowiki są dostępne na włoskich rynkach, sklepach z artykułami spożywczymi i wielu supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia37
Magazyn