Zapiekanka z tortilli kukurydzianej
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego? Zapiekanka z tortilli kukurydzianej może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Za 1,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 22 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup sos worcestershire, seler, ser cheddar i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 45%. Zapiekanka z tortilli kukurydzianej Taco, Zapiekanka z tortilli kukurydzianej Taco i Tortilla kukurydziana Quiche są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę, cebulę i seler na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a warzywa będą miękkie; odpływ. Wymieszaj fasolę, kukurydzę, sos pomidorowy, sos Worcestershire, chili w proszku i czosnek; gotować 3 minuty.
Umieść jedną tortillę w natłuszczonej okrągłej formie o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia; na wierzch połóż 1 szklankę mieszanki mięsnej. Powtórz warstwy pięć razy.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie się pienić.