Zapiekanka z kurczakiem i karczochami może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na dania główne. Za 1,88 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 571 kalorii , 23 g białka i 43 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, proszek curry, majonez i kilka innych składników, możesz ją przygotować. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest idealny na zimę . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 43% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to zapiekanka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami , duszony kurczak z sercami karczochów i oliwkami i łatwy kurczak z karczochami i czosnkiem w wolnowarze .
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj karczochy, oliwę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 2,5 qt. Ułożyć na niej kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Wymieszaj zupę, majonez, sok z cytryny i curry; polej kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
4
Posyp serem cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
5
Wymieszaj bułkę tartą, ser i masło; posyp wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
6
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.