Zapiekanka z kurczaka z pierogami herby
Zapiekanka z kurczaka z pierogami herby to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1212 kalorii. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 298 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kostkę z kurczaka, pietruszkę z ziołami, smugowe wysypki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby, Gulasz wieprzowy z pierogami herby, oraz Gulasz warzywny z pierogami herby.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wrzucić kawałki kurczaka z mąką i trochę soli i pieprzu, aby pokryć je łatwo to zrobić w plastikowej torbie żywności.
Rozgrzać olej w zapiekance z pokrywką. Brąz kawałki kurczaka dobrze ze wszystkich stron będziesz musiał to zrobić partiami.
Wszystkie kawałki wyjąć na talerz i wrzucić na patelnię cebulę, marchewkę, lardony, laurkę i tymianek. Gotować delikatnie przez 10 minut, aż cebula zmięknie.
Powrót kawałki kurczaka, z sokami, które zebrały się na talerzu. Następnie wlać czerwone wino, 250 ml wody i pastę pomidorową i pokruszyć w kostce bulionu.
Dodaj więcej wody, jeśli potrzebujesz, aż kurczak będzie prawie przykryty. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć pokrywką i piec w piekarniku przez 20 minut.
Zdejmij pokrywkę i piecz przez kolejne 10 minut podczas robienia pierogów.
Masło wcierać w mąkę opuszkami palców, aż poczuje się jak drobna bułka tarta. Zioła wymieszać z łyżeczką soli i odrobiną pieprzu.
Skropić 150 ml wody i szybko wymieszać nożem do sztućców, aby uformować lekkie ciasto. Użyj mąki ręce kształtować w ping pong wielkości piłek.
Ułożyć pierogi na gulaszu i piec jeszcze 20 minut, aż pierogi się ugotują.