Zapiekanka z jagnięciny dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy

Zapiekanka z jagnięciny dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy
Zapiekanka z jagnięciną dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 1532 kalorii, 40g białka, oraz 148 g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łuszczącą się sól morską, olej canolan, ale awokado haas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Włoskiego, Krwistej Pomarańczy I Rukoli, Sałatka z rukoli, krwistej pomarańczy i sera pleśniowego, oraz Sałatka Z Krwawej Pomarańczy I Awokado.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Używając przyprawy lub młynka do kawy, zmiel kminek na pół-drobny proszek, a następnie przenieś do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Ubij w proszku kakao, kawę i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KawaKawa
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odsłonięte kości jagnięce natrzeć 1 łyżką oleju rzepakowego, następnie owinąć każdą kość folią, całkowicie zakrywając kości i pozostawiając mięso odkryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Kości JagnięceKości Jagnięce
KościKości
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Obie strony odkrytej jagnięciny posypać koszerną solą, następnie natrzeć mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
JagnięcinaJagnięcina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
6
W ciężkich, 12-calowy piec Bezpieczny sauté patelni na dużym ogniu, podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego, aż gorące, ale nie palenie. Stelaż Sear, strona mięsa w dół, poruszając się od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu, aż do głębokiego złocisto-brązowego i formy skorupy, o 2 protokół. Odwróć do uszczelnienia spodu w ten sam sposób, około 2 minut, a następnie uszczelnij dno szafy w ten sam sposób, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Odwróć Stojak z powrotem do strony mięsa, a następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Dodaj masło, czosnek i tymianek do patelni i kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony 2 cale w najgrubszą część jagnięciny (nie dotykaj kości) rejestruje 130 ° F(dla średnio rzadkich), 7 do 8 minut więcej. Przechyl patelnię, aby zebrać soki i łyżkę do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
9
Przenieść jagnięciny do stojaka z patelni lub płyty pod spodem złapać soki i niech reszta 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
W małej misce, ubij razem krew sok pomarańczowy, szalotka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek i energicznie ubijać, aby połączyć. (Winegret można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, przykryć, do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krew Sok PomarańczowyKrew Sok Pomarańczowy
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dokładnie ubij przed użyciem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Podzielić awokado między dwie płyty, wachlowanie się plastry ponad połowę płyty. Wierzch z rukolą i mżawka z winegretem. Posypać resztkami 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
RukolaRukola
AwokadoAwokado
PieprzPieprz
SólSól
2
Usunąć folię z kości jagnięcych. Stelaż pokroić w 4 podwójne kotlety i przełożyć na talerze obok sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości JagnięceKości Jagnięce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn