Zapiekanka z jagnięciny dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy

Zapiekanka z jagnięciną dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 1532 kalorii, 40g białka, oraz 148 g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łuszczącą się sól morską, olej canolan, ale awokado haas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Włoskiego, Krwistej Pomarańczy I Rukoli, Sałatka z rukoli, krwistej pomarańczy i sera pleśniowego, oraz Sałatka Z Krwawej Pomarańczy I Awokado.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°.
Używając przyprawy lub młynka do kawy, zmiel kminek na pół-drobny proszek, a następnie przenieś do małej miski.
Ubij w proszku kakao, kawę i pieprz.
Odsłonięte kości jagnięce natrzeć 1 łyżką oleju rzepakowego, następnie owinąć każdą kość folią, całkowicie zakrywając kości i pozostawiając mięso odkryte.
Obie strony odkrytej jagnięciny posypać koszerną solą, następnie natrzeć mieszanką przypraw.
W ciężkich, 12-calowy piec Bezpieczny sauté patelni na dużym ogniu, podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego, aż gorące, ale nie palenie. Stelaż Sear, strona mięsa w dół, poruszając się od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu, aż do głębokiego złocisto-brązowego i formy skorupy, o 2 protokół. Odwróć do uszczelnienia spodu w ten sam sposób, około 2 minut, a następnie uszczelnij dno szafy w ten sam sposób, 2 minuty więcej.
Odwróć Stojak z powrotem do strony mięsa, a następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz 7 minut.
Dodaj masło, czosnek i tymianek do patelni i kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony 2 cale w najgrubszą część jagnięciny (nie dotykaj kości) rejestruje 130 ° F(dla średnio rzadkich), 7 do 8 minut więcej. Przechyl patelnię, aby zebrać soki i łyżkę do mięsa.
Przenieść jagnięciny do stojaka z patelni lub płyty pod spodem złapać soki i niech reszta 10 do 15 minut.
W małej misce, ubij razem krew sok pomarańczowy, szalotka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Stopniowo dodawać oliwę z oliwek i energicznie ubijać, aby połączyć. (Winegret można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, przykryć, do 2 dni.
Dokładnie ubij przed użyciem.)
Podzielić awokado między dwie płyty, wachlowanie się plastry ponad połowę płyty. Wierzch z rukolą i mżawka z winegretem. Posypać resztkami 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Usunąć folię z kości jagnięcych. Stelaż pokroić w 4 podwójne kotlety i przełożyć na talerze obok sałatki.