Zapiekanka z indyka z sosem Sosowo-żurawinowym

Zapiekanka z indyka z sosem Sosowo-żurawinowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać otwartą twarz indyka farsz Patty z sosem i sosem żurawinowym spróbować. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1211 kalorii, 33g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Jeśli masz boczek, masło, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Patty Z Indyka Z Otwartą Twarzą, Patty Z Indyka Z Otwartą Twarzą, oraz Gorące kanapki z indykiem i sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Gotować boczek w żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż bardzo chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść boczek do papierowego ręcznika wyłożone - Płyta drenażu i rezerwy tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W międzyczasie zapakuj 1 szklankę suchego środka szczelnie z 1/2 szklanki staromodnego farszu indyczego. Zrzucić farsz na blasze do pieczenia i naciśnij w dół do 4-cal-wide-ciasto, za pomocą płaskiej szpatułki. Powtórz, aż masz 4 paszteciki.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
5
Podgrzać zarezerwowany tłuszcz boczku na patelni na średnim ogniu. Ostrożnie położyć 2 paszteciki na patelni i gotować, aż złoty kolor, 3 do 4 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść paszteciki na talerz i powtórzyć z pozostałymi 2 pasztecikami.
7
W razie potrzeby dodaj olej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać szałwię i smażyć, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
9
Przenieś szałwię na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
10
Mięso z indyka podzielić na każdy patty i polać sosem na wierzchu. Pokruszyć 1 chrupiący plasterek boczku na indyku. Polać sosem żurawinowym i udekorować szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Cała TurcjaCała Turcja
BoczekBoczek
SOSSOS
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj dwie 14-na-9-calowe naczynia do pieczenia. Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia i piec, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Rozgrzać trochę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać masło, seler i cebulę i gotować, aż warzywa są lekko rumiane i półprzezroczyste. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
14
Dodaj kostki chleba, mieszankę selera, bulion, przyprawy i jajka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
PrzyprawyPrzyprawy
SelerSeler
BulionBulion
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Dobrze wymieszać do wilgotności i posypać solą i pieprzem. Podzielić między 2 przygotowane dania do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
16
Piec, aż wierzch farszu będzie lekko chrupiący, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Do małego rondla dodaj sos żurawinowy, sok pomarańczowy, imbir, cynamon i sól. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować. Gotować, odkryte, mieszając często zawierać smaki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
CynamonCynamon
ImbirImbir
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
18
Zdjąć rondel z ognia i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn