Zapiekanka z indyka i dyni

Zapiekanka z indyka i dyni może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Za 2,06 USD za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 6 porcji z 394 kaloriami , 29 g białka i 24 g tłuszczu każda. Niewiele osób zrobiło ten przepis, ale jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, mielonego indyka, odparowanego mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 47% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Dynia żołędziowa faszerowana indykiem i ryżem , Bezglutenowe batony z dyni pistacjowej i dyni pistacjowej oraz Ciastka z dyni żołędziowej z szałwią i serem Gruyère .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż indyka na oleju, na średnim ogniu, aż straci różowy kolor.
Dodaj dynię i cebulę. Gotuj, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie; odcedź.
W małej misce wymieszaj jajka, mleko, ser, masło, sól i pieprz. Wymieszaj z mieszanką z indyka.
Przełożyć do natłuszczonej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Posyp pokruszonymi krakersami.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 35–40 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.