Zapiekanka z dyni i cukinii
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Squash i zapiekanka z cukinii może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ser romano, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka z cukinii lub dyni, Zapiekanka z dyni i cukinii, oraz Zapiekanka z cukinii, squasha i kukurydzy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Cukinię pokroić w długie, cienkie warstwy. Lekko posmarować naczynie do pieczenia 7x11 cali i warstwa squash, cukinia, cebula i pomidory do naczynia do pieczenia.
Posypać serem i dodać plastry masła między każdą warstwą warzyw, a każdą warstwę doprawić solą i zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Kontynuuj ten proces nakładania warstw, aż wszystkie warzywa zostaną zużyte i uzupełnij je pozostałym masłem i serem.
Przykryć i piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 30 minut, lub aż warzywa są do pożądanej kruchości i ser topi się i bąbelki.