Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem

Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem
Przepis bakłażan parmezan zapiekanka może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w przybliżeniu 1 godzina i 20 minut. Na 1,14 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, sos marinara, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem, Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa, oraz Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokroić 5 poprzecznie plastry z obszaru środkowego każdego bakłażana, o grubości około 1/2 cala, do całkowitej 10 plastrów. Pozostałe kawałki bakłażana obrać i pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej będzie bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać plastry bakłażana lekko ze szczyptą soli i gotować w gorącej patelni w partiach, aż lekko zmięknie, o 3 protokół na stronę. Ułóż plastry bakłażana na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i gotuj czosnek przez około 10 sekund; dodaj pokrojony w kostkę bakłażan i doprawić szczyptą soli i płatków czerwonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Saute aż bakłażan zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
7
Zalać sosem marinara i wodą. Włącz ogień do średnio-niskie i gotować, aż bakłażan jest miękka, o 15 protokół; wymieszać od czasu do czasu. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MarinaraSos Marinara
BakłażanBakłażan
SOSSOS
WodaWoda
8
Połącz ser ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, ser pepperjack, szczyptę soli i szczyptę czarnego pieprzu w misce, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PepperjackSer Pepperjack
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Rozprowadzić około 2 łyżki mieszanki sera na każdym plaster bakłażana. Złożyć plastry bakłażana na pół, aby zamknąć mieszaninę sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Rozłóż około połowy sosu do naczynia do pieczenia 8x8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Ułóż złożone plastry bakłażana w jednej warstwie do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
12
Rozłóż pozostały sos na plastrach bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SOSSOS
13
Połączyć bułkę tartą, 1/2 szklanki parmezanu i 2 łyżki oliwy z oliwek w misce; dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Rozprowadź mieszaninę okruchów na zapiekance z bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bulgotnie i okruchy są rumiane, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn