Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem
Przepis bakłażan parmezan zapiekanka może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w przybliżeniu 1 godzina i 20 minut. Na 1,14 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, sos marinara, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Bakłażanem Parmezanem, Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa, oraz Zapiekanka Z Bakłażanem – Bezglutenowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Pokroić 5 poprzecznie plastry z obszaru środkowego każdego bakłażana, o grubości około 1/2 cala, do całkowitej 10 plastrów. Pozostałe kawałki bakłażana obrać i pokroić w kostkę.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej będzie bardzo gorący.
Posypać plastry bakłażana lekko ze szczyptą soli i gotować w gorącej patelni w partiach, aż lekko zmięknie, o 3 protokół na stronę. Ułóż plastry bakłażana na papierowych ręcznikach.
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i gotuj czosnek przez około 10 sekund; dodaj pokrojony w kostkę bakłażan i doprawić szczyptą soli i płatków czerwonego pieprzu.
Saute aż bakłażan zmięknie, o 5 protokół.
Zalać sosem marinara i wodą. Włącz ogień do średnio-niskie i gotować, aż bakłażan jest miękka, o 15 protokół; wymieszać od czasu do czasu. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody.
Połącz ser ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, ser pepperjack, szczyptę soli i szczyptę czarnego pieprzu w misce, aż do całkowitego połączenia.
Rozprowadzić około 2 łyżki mieszanki sera na każdym plaster bakłażana. Złożyć plastry bakłażana na pół, aby zamknąć mieszaninę sera.
Rozłóż około połowy sosu do naczynia do pieczenia 8x8 cali.
Ułóż złożone plastry bakłażana w jednej warstwie do naczynia.
Rozłóż pozostały sos na plastrach bakłażana.
Połączyć bułkę tartą, 1/2 szklanki parmezanu i 2 łyżki oliwy z oliwek w misce; dokładnie wymieszać.
Rozprowadź mieszaninę okruchów na zapiekance z bakłażana.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bulgotnie i okruchy są rumiane, 35 do 40 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.