Zapiekanka Rotini i Salami
Rotini i salami zapiekanka może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka makaronu rotini, przyprawy, sos do makaronu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekanka Rotini, Zapiekanka Z Kurczaka Rotini, oraz Zapiekanka z kurczaka i Rotini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Umieść rotini w garnku i gotuj przez 8 do 10 minut, aż al dente.
Odcedzić i wymieszać z sosem do makaronu.
Połowę makaronu i sosu przełóż do dużego naczynia żaroodpornego.
Warstwę z 1/2 salami i 3/4 rozdrobnionego sera. Przykryj pozostałą mieszaniną makaronu, ułóż pozostałe salami i rozdrobnionym serem, a następnie polej plastrami provolone.
Posypać włoską przyprawą.
Przykryć folią aluminiową i piec 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż bąbelki.