Zapiekanka Enchilada z sosem Quick Mole
Zapiekanka Enchilada z sosem Quick Mole to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, queso fresco i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kurczak w sosie Quick Mole, Szybkie i łatwe zielone Chile Chicken Enchilada Zapiekanka, oraz Szybka Zapiekanka Enchilada z codziennego zdrowego ecooka.
Instrukcje
Aby przygotować Kreta, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj chiles i gotować 2 protokół z każdej strony lub aż pachnące.
Połączyć chiles i 1 szklanka wrzącej wody w małej misce; przykryć i odstawić 10 protokół.
Usuń chiles z cieczy, zastrzegając ciecz.
Usunąć i wyrzucić łodygi i nasiona z chiles. Odstaw chiles i moczenie płynu na bok.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj plantany; smażyć 2 minuty.
Dodaj cebulę i kolejne 4 składniki (przez czosnek); smażyć przez 5 protokół. Wymieszać chiles, moczenie cieczy, bulion, wiśnie, i pestek dyni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Przenieść mieszaninę do blendera i dodać 1 szklankę wody. Proces do gładkiej.
Rozprowadzić 1 szklankę kreta na dnie naczynia do pieczenia 13 x 9 cali lekko pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż 6 tortilli na Krecie; top z wołowiną Carnitas. Ułóż pozostałe tortille nad wołowiną Carnitas.
Pozostały sos rozprowadzić na tortillach; posypać queso fresco.
Piec w 350 przez 30 minut lub do momentu, gdy ser zacznie się topić, a zapiekanka zostanie dokładnie podgrzana.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.