Zapiekane Rigatoni z kiełbasą i pieczarkami
Zapiekane Rigatoni z kiełbasą i pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 919 kalorii. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, dodatkowy parmezan, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać pół na pół, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekane Rigatoni z pieczarkami i Prosciutto, Zapiekane Rigatoni Z Kiełbasą, oraz Zapiekane Rigatoni & Kiełbasa.
Instrukcje
Miejsce w średniej misce.
Dodaj 4 filiżanki gorącej wody, przykryć, i odstawić do zmięknie, o 20 protokół.
Odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Porcini.
Podgrzać 2 łyżki oleju w każdym z 2 ciężkich dużych garnków na średnim ogniu. Cebulę podzielić między garnki; smażyć do miękkości, o 10 protokół. Kiełbasę podzielić między garnki. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, aż nie będzie już różowy, rozpadając się na małe kawałki z tyłu widelca, o 12 protokół. Pieczarki i posiekany rozmaryn podzielić między garnki i mieszać, aż grzyby zaczną mięknąć, około 8 minut. Porcini, Wino i liście laurowe podzielić między garnki i gotować, aż prawie cała ciecz odparuje, często mieszając, około 6 minut. Podzielić płyn do namaczania porcini między garnki, pozostawiając osad. Bulion wołowy podzielić między garnki. Gotować, aż sos będzie syropowy, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut. Podzielić pół na pół między garnkami; gotować, aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić, następnie przykryć i schłodzić. Przewiń przed kontynuowaniem.)
Pędzel cztery 3 1/2-quart szklane lub porcelanowe naczynia do pieczenia z olejem. Makaron gotować w 2 dużych garnkach wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Drenaż. Makaron podzielić między sosem w garnkach; wymieszać do okrycia.
Wymieszać 3 szklanki sera do każdego garnka. Doprawiamy makaron solą i pieprzem. Podzielić między przygotowane dania do pieczenia. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 191°. naczynia przykryj folią.
Piec makaron tylko do gorąca, ale nie bulgotanie, o 25 protokół.
Posypać dodatkowym serem.
Udekorować gałązkami rozmarynu i podawać z dodatkiem sera.