Zapiekane przegrzebki z sosem cytrynowym
Pan-Seared przegrzebki z sosem cytrynowym może być tylko danie główne szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis ma 562 kalorie, 29g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, wino, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki W Sosie Maślanym Cytrynowym, Zapiekane przegrzebki z sosem cytrynowo-Pietruszkowym, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem cytrynowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę (tylko żółtą część) z cytryny w długie paski. Wycisnąć 1 1/2 łyżki soku z cytryny.
Połącz wino, szalotkę, czosnek i skórkę cytryny w ciężkim małym rondlu. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Dodać śmietanę i kurkumę i gotować, aż mieszanina zgęstnieje i zmniejsza się do 1 1/4 szklanki, o 13 protokół.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko; wyrzucić ciała stałe do sitka. Powrót sos do patelni.
Ubij w 1 1/2 łyżki soku z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Czy sos z wyprzedzeniem może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed podaniem doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem. Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w dużej dużej patelni na dużym ogniu. Praca w partiach, dodać przegrzebki na patelni i sear aż rumiane i prawie nieprzezroczyste w centrum, dodając pozostałe 1 łyżka masła i 1 łyżka oleju na patelni w razie potrzeby, o 1 minuta na stronę.
Przenieść przegrzebki do obramowanej blachy do pieczenia. Czy do przodu może być wykonane 20 minut do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Piec przegrzebki, aż tylko nieprzezroczyste w centrum i ogrzane przez, o 3 protokół. Podziel SOS między talerze. Ułóż przegrzebki na sosie i podawaj.
Śmiało, splurge. William Fevre "Fourchaume" 2004 Chablis Premier Cru (28 dolarów, Francja) - kremowy i bogaty, o smaku cytryny i grejpfruta - byłby boski.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.