Zapiekane przegrzebki z Meyer Lemon Beurre Blanc
Zapiekane przegrzebki z Meyer Lemon Beurre Blanc zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 112 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz przegrzebki morskie, gałązki tymianku, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekane przegrzebki z pomidorem Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, oraz Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki (o 8 protokół).
Zdjąć z ognia; wyrzucić gałązki tymianku.
Dodawać masło, 1 kawałek na raz, ciągle mieszając trzepaczką, aż masło zostanie dokładnie włączone. Przecedzić mieszaninę przez cienkie sito nad miską, naciskając, aby uwolnić cały sos; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z cukrem, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Posypać obie strony przegrzebków równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 2 protokół. Przekręcić przegrzebki nad; gotować 1 minutę lub do pożądanego stopnia doneness.
Przegrzebki podawać z sosem; w razie potrzeby posypać posiekanym tymiankiem.