Zapiekane Przegrzebki Sezamowe
Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap, cały 30 i wegański przepis służy 2 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, nasiona sezamu, kliny cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, Chipsy sezamowe z zapiekanymi przegrzebkami morskimi, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem sezamowym i makaronem celofanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać nasiona sezamu, sól i pieprz.
Usuń twarde mięśnie z boku każdego przegrzebka, jeśli to konieczne i pat przegrzebki suche. Zanurz płaskie boki każdego przegrzebka w mieszaninie sezamu. W 12-calowy nonstick patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i sauté przegrzebki na płaskich stronach, aż nasiona sezamu są złote i przegrzebki są po prostu gotowane przez, o 4 minut w sumie.
Przegrzebki podawać z kuskusem i cytryną.