Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowo-śmietanowym
Ten przepis służy 2. Jeśli 2,85 zł za porcję spadnie Twój budżet, zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowo-śmietanowym mogą być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, imbir, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki na średniej patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 5 protokół).
Spuścić mieszaninę przez drobne sito do miski, rezerwując płyn; wyrzucić ciała stałe.
Powrót mieszaniny wina na patelni.
Dodać śmietanę; gotować na średnim ogniu 1 minutę.
Dodaj masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszać pomidora, 2 łyżki kolendry, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj linguine; Wrzuć dobrze. Przykryć i ogrzać.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Posypać przegrzebki 1/8 łyżeczki soli. Ułóż przegrzebki na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Dodać przegrzebki do mieszanki makaronu; wrzucić delikatnie połączyć.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.