Zapiekane ciasto brzoskwiniowe z maślaną skórką
Przyprawione ciasto brzoskwiniowe z maślaną skórką może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 274 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka stałego skracania warzyw, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto Brzoskwiniowe Z Maślaną Skórką, Ciasto brzoskwiniowe z maślaną skórką, oraz Zapiekane ciasto brzoskwiniowe z kratką.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i smalec; pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż tłuszcz zmniejszy się do kawałków wielkości grochu, około 25 obrotów. Używając włączania / wyłączania, mieszaj w 3/4 szklanki maślanki, aż ciasto po prostu zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej maślanki, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć każdy na dysk. Owiń dyski w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Wymieszać 3/4 szklanki cukru i kolejne 4 składniki w dużej misce. Gotuj brzoskwinie w garnku z wrzącą wodą 30 sekund.
Przełożyć do miski zimnej wody; ostudzić. Brzoskwinie obrać, pokroić na pół i zmiażdżyć. Brzoskwinie pokroić w misce z mieszaniną cukru; wrzucić do herbu.
Odstawić do wyrośnięcia soków, często mieszając, około 20 minut.
Umieść 1 stojak na środku i 1 stojak na najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 204°.
Rozwałkuj większy krążek ciasta na powierzchni mąki do 12-do 13-calowej rundy.
Przenieś ciasto do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis do 3/4 cala. Kopiec wypełniający naczynie; kropka z masłem.
Rozwiń drugi dysk na powierzchni do 12-calowego naboju. Delikatnie zwiń ciasto na wałek do ciasta; udekoruj ciasto nadzieniem. Szczypta zwis i krawędź górnej skorupy razem. Fold krawędzi pod.
Wytnij kilka szczelin w górnej skorupie. Crimp edge.
Utrzeć ciasto z ubitym jajkiem; posypać 1 łyżką cukru.
Umieść ciasto na środkowej półce w piekarniku.
Umieść blachę do pieczenia na najniższym stojaku, aby złapać kapiele. Kontynuuj piec ciasto, aż skorupa będzie brązowa, a soki bąbelkowe grubo przez szczeliny, pokrywając bardzo luźno folią, Jeśli górna brązowieje zbyt szybko, o 20 protokół. Schłodzić na stojaku 1 godzinę.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.