Zacieru z kalafiora z pieczonym czosnkiem
Kalafior zacieru z pieczonym czosnkiem może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, kalafior, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Spróbuj Pieczony Czosnek I Rozmaryn Kalafior Zacieru, Pieczony Czosnek Kalafior Seler Korzeń Mash, oraz Szczypiorek & Czosnek Ziemniaki Kalafior Mash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ten przepis jest numer dwadzieścia dziewięć w moim trzydziestu na Święto Dziękczynienia projektu, gdzie jestem gotowanie trzydzieści przepisy inspirowane listopadowym wydaniu magazynu Food Network. Oryginał i inne moje przepisy znajdziecie tutaj: http://sallycooks.com/2013/11/23/cauliflower-mash-with-roasted-garlic / ten pochodzi z jednej z moich ulubionych stron w magazynie zatytułowanym "puree warzywne 10 sposobów" strony są wypełnione kolorowymi puree warzyw, w tym buraki, korzeń selera i rutabagas. Miałem zamiar spróbować puree kalafior po widząc to zrobić rundy na Pintereście przez jakiś czas, więc dałem mu wir w moim robocie kuchennym (kalambur przeznaczony) i okazało się, że jest całkiem pyszne! Byłoby to świetne danie w miejsce tradycyjnych puree ziemniaczanego to święto Dziękczynienia.Dodałem pieczony czosnek do przepisu, aby dać zacieru kalafiora bogatszy smak. Łatwo jest pieczyć czosnek w kilku krokach.Wystarczy rozgrzać piekarnik do 400 stopni, odkleić zewnętrzne warstwy skóry cebulki czosnku, pozostawiając nienaruszone Skórki poszczególnych goździków. Za pomocą noża odetnij wierzchołek goździków, odsłaniając poszczególne ząbki czosnku.
Czosnek umieścić na blasze pokrytej folią aluminiową.
Skropić łyżkę lub dwie oliwy z oliwek na czosnek i owinąć folią aluminiową.
Piec w temperaturze 400 stopni przez 30-35 minut lub aż goździki zmiękną. Pozostaw czosnek do ostygnięcia i za pomocą małego widelca lub palców, aby wyciągnąć lub wycisnąć pieczone ząbki czosnku ze skórek. Możesz jeść to proste, z chlebem lub krakersami lub używać go w recepturach takich jak ten.beforepo
Co zrobić:umieść różyczki w koszyku na parowiec w garnku wypełnionym 1-2 cale wrzącej wody i pary do miękkości, 15-20 minutescuree kalafior z masłem, mlekiem, solą, pieprzem i prażonymi girlikamiserve ciepły przyozdobiony masłem, szczypiorkiem i kwaśną śmietaną, jeśli chcesz