Złoty Medal® Klasyczny Biały Chleb
Złoty Medal ® klasyczny biały chleb może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na chleb. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 109 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, bardzo ciepłą wodę, margarynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski, Herbatniki Gold Medal® Classic, oraz Złoty Medal Biała Mąka Pełnoziarnista Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 3 1/2 szklanki mąki, cukier, sól, skrócenie i drożdże, aż dobrze wymieszane.
Dodać ciepłą wodę. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 szklankę na raz, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść około 10 minut lub aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Smaruj dużą miskę ze skracaniem.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryj miskę luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 40 do 60 minut lub aż ciasto podwoi się. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dno i boki dwóch patelni bochenkowych 8x4-cal lub 9x5-cal ze skracaniem lub natryskiem z natryskiem do gotowania.
Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze. Podziel ciasto na pół. Spłaszczyć każdą połowę rękami lub wałkiem do ciasta w prostokąt 18x9-calowy na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto ciasno, zaczynając od 9-calowej strony. Naciśnij kciukami, aby uszczelnić po każdym obrocie. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Szczypta każdy koniec rolki do uszczelnienia. Fold kończy się pod Bochenek.
Umieść szew w dół na patelni.
Pieczywo posmarować lekko masłem. Przykryj luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu 35 do 50 minut lub aż ciasto podwoi się.
Przesuń stojak piekarnika do niskiej pozycji, aby szczyty patelni znajdowały się w środku piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Piec 25 do 30 minut lub do bochenków są głębokie złoty kolor i dźwięk puste po naciśnięciu.
Usuń z patelni do stojaka z drutu.
Pieczywo posmarować masłem; ostudzić.