Złoty Kardun Smażony
Golden Fried Cardoon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 559 kalorii, 27g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, sól i pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 40%. Podobne przepisy to Złoty Kardun Smażony, Risotto Z Kardonem, oraz Kardamon Gratin.
Instrukcje
W misce, połączyć wodę i ocet. Za pomocą obieraczki do warzyw Usuń twarde zewnętrzne struny żeber kardonu.
Pokrój żebra na długości 2 cali, dodając je do wody z octem podczas pracy.
Odcedzić żeberka, przenieść je do dużego rondla lekko osolonej wody i gotować do bardzo miękkiej, około 30 minut.
Odcedzić i osuszyć; ostudzić.
W płytkiej misce, połączyć żółtka i jajko. W innej misce, wrzucić okruchy z parmezanem, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Zanurz karton w jajkach, a następnie pogłębiaj w okruchach, naciskając, aby pomóc im przylegać. Otrząśnij nadmiar i ułóż kardun na wyłożonej woskiem tacy.
Na średniej patelni, rozgrzać 1/2 cala oleju roślinnego na umiarkowanie wysokim ogniu. Gdy olej jest bardzo gorący, dodać kardun, 5 lub 6 sztuk na raz, i smażyć, aż złoty i chrupiące, o 1 1/2 minut na stronie.
Przenieść cardoon do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia.
Posypać lekko solą i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z cytrynowymi klinami.