Yummylicious Japońskie Krokiety Wołowe

Yummylicious Japońskie Krokiety Wołowe
Przepis Yummylicious Japoński krokiety wołowe może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 227 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, Panko bułka tarta, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Korokke (Japońskie krokiety mięsno-ziemniaczane), Korroke z sosem Tonkatsu (Japońskie krokiety ziemniaczane z Eas, oraz Japoński garnek z wołowiną i warzywami.

Instrukcje

1
Dodaj ziemniaki do dużego garnka z osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia; gotować do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, wlać ziemniaki do dużej miski. Masło wymieszać i rozgnieść widelcem lub masą ziemniaczaną. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Cebulę wymieszać i gotować do miękkości. Wymieszać z wołowiną i sosem sojowym. Gotować, ciągle mieszając, aż wołowina będzie rumiana i cały płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wołowinę i cebulę połączyć z ziemniakami i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
WołowinaWołowina
5
Rozgrzać 1/2 oleju szklanki w głębokiej patelni lub wok na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Kształt mieszanki ziemniaków i wołowiny na 10 kulek o podobnej wielkości i spłaszczyć na paszteciki. Dredge paszteciki w mące. Następnie zanurzyć w jajku i obłożyć bułką tartą panko. Ostrożnie ułożyć paszteciki na oleju i smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn