Xuxu i krewetki z Chile i cytryną
Xuxu i krewetki z Chile i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 286 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka kolendry, może serca palmowe, jalapeño, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Xuxu i krewetki z Chile i cytryną, Chile-krewetki czosnkowe, oraz Chile-pieczone krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Po uruchomieniu silnika Wrzuć czosnek do robota kuchennego i drobno posiekaj. Zatrzymać procesor i dodać cebulę, jalapeño (do smaku), sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli, następnie pulsować, aż drobno posiekane.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut do rozwoju smaków.
Obrać xuxu, jeśli skóra jest twarda.
Pokroić Xuxu z dołu w plasterki, a następnie pokroić w zapałki o grubości 1/4 cala.
Wrzucić krewetki z 1 łyżeczką soli.
Rozgrzać 3 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Sauté krewetki aż tylko gotowane przez, 3 do 5 protokół.
Smażyć xuxu w pozostałej łyżce oleju na patelni, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Krewetki powrót do patelni, następnie dodać serca palmowe i sauté aż tylko ogrzewane przez.
Zdjąć z ognia i wymieszać w chile-sos cytrynowy i kolendry.