Włoskie Nadziewane Karczochy
Włoskie Nadziewane karczochy to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. Za 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 243 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ten przepis z Taste of Home wymaga skórki cytryny, soli, pietruszki i pieprzu. Z łyżką wynik 81%, to danie jest super. Podobne przepisy to Włoskie Nadziewane Karczochy, Włoskie Nadziewane Karczochy, oraz Włoskie Nadziewane Karczochy.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża wypoziomuj spód każdego karczocha i wytnij 1 cal. od szczytów. Za pomocą nożyczek kuchennych odetnij końcówki zewnętrznych liści; posmaruj krawędzie sokiem z cytryny. Postaw karczochy w holenderskim piekarniku; dodaj 1 cal. wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, gdy liście w pobliżu środka łatwo się wyciągną.
Karczochy inwertowane do odsączenia; odstawić na 10 minut. Łyżką ostrożnie zeskrob rozmyte środkowe porcje karczochów i wyrzuć.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą, ser, pietruszkę, czosnek, włoską przyprawę, skórkę z cytryny, pieprz i sól.
Dodaj oliwę z oliwek; dobrze wymieszaj. Delikatnie rozłóż liście karczocha; napełnij mieszanką miękiszu chleba.
Miejsce w 11. x 7-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż nadzienie lekko się zrumieni.