Włoskie Ciasteczka Czekoladowe
Włoskie ciasteczka czekoladowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 48 i kosztuje 26 centów za porcję. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz czekoladę, kakao w proszku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Włoskie Ciasteczka Czekoladowe, Włoskie Ciasteczka Czekoladowe Bez Jajek, oraz Czekoladowe Ciasteczka Z Włoskim Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Przesiać 3 szklanki mąki dwa razy. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, biały cukier i kakao. Śmietana 1 szklanka masła lub margaryny; zmiksować do mieszanki mąki.
Dodaj 1/3 szklanki mleka, 1 łyżeczkę wanilii i orzechy.
Dokładnie wymieszać dłońmi, aż do dobrze wymieszanego. (Ciasto powinno być konsystencją skorupy ciasta, ale nie lepkie.)
Na każde ciastko odpiąć około 1 łyżeczki ciasta.
Tocz ręce w kulki, każda o średnicy około jednego cala.
Umieść na wysmarowanych blachach do pieczenia. Nie spłaszczyć.
Piec około 10 minut, aż lekko rumiane.
Wyjąć z blach do pieczenia; ostudzić na stojakach. Gdy ostygnie, obficie skropić polewą czekoladową.
Posypać posypką cukierków w razie potrzeby.
Aby polewa czekoladowa: stopić kwadraty czekoladowe na małym ogniu. Śmietanę z 1 łyżką masła lub margaryny, 1 łyżeczką wanilii i 2 szklankami cukru cukierniczego. Stopniowo dodawać gorące mleko, ubijając, aż będzie gładkie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.