Włoska Sałatka Rzymska

Włoska Sałatka Rzymska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskiej sałatki rzymskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej roślinny, oliwki jumbo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sałatka Rzymska, Sałatka Rzymska, oraz Sałatka Rzymska.

Instrukcje

1
Rzuć każdą cytrynę na blacie dłonią, używając delikatnego nacisku (pomoże to uwolnić soki).
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
RolkaRolka
2
Pokrój 1 cytrynę na pół; wyciśnij sok z każdej połowy. Użyj wystarczającej ilości cytryn, aż masz 1/4 szklanki soku z cytryny. Czosnek obrać i drobno posiekać. W szczelnie przykrytym słoiku lub pojemniku wstrząśnij sokiem z cytryny, czosnkiem, olejem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
SokSok
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Usunąć wszelkie zwiotczałe zewnętrzne liście z romaine i wyrzucić. Pozostałe liście oderwać od rdzenia; spłukać zimną wodą. Strząśnij nadmiar wody i osusz do wyschnięcia lub zwiń liście w czystym ręczniku kuchennym lub ręczniku papierowym do wyschnięcia. Rozerwij liście na kawałki wielkości kęsa. Będziesz potrzebował około 10 filiżanek rzymskich kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Cebulę obrać, pokroić w plasterki i oddzielić na krążki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
W dużej szklanej lub plastikowej misce umieść rzymskie, cebulę, oliwki i karczochy (z płynem). Wstrząsnąć vinaigrette ponownie wymieszać składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy SercaKarczochy Serca
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
OliwkiOliwki
CebulaCebula
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać vinaigrette na składniki sałatki, i wrzucić z 2 duże łyżki lub szczypce do sałatki, aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Na sałatkę posypać grzankami i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
SerSer
8
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn