Włoska Sałatka Rzymska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskiej sałatki rzymskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej roślinny, oliwki jumbo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sałatka Rzymska, Sałatka Rzymska, oraz Sałatka Rzymska.
Instrukcje
Rzuć każdą cytrynę na blacie dłonią, używając delikatnego nacisku (pomoże to uwolnić soki).
Pokrój 1 cytrynę na pół; wyciśnij sok z każdej połowy. Użyj wystarczającej ilości cytryn, aż masz 1/4 szklanki soku z cytryny. Czosnek obrać i drobno posiekać. W szczelnie przykrytym słoiku lub pojemniku wstrząśnij sokiem z cytryny, czosnkiem, olejem, solą i pieprzem.
Usunąć wszelkie zwiotczałe zewnętrzne liście z romaine i wyrzucić. Pozostałe liście oderwać od rdzenia; spłukać zimną wodą. Strząśnij nadmiar wody i osusz do wyschnięcia lub zwiń liście w czystym ręczniku kuchennym lub ręczniku papierowym do wyschnięcia. Rozerwij liście na kawałki wielkości kęsa. Będziesz potrzebował około 10 filiżanek rzymskich kawałków.
Cebulę obrać, pokroić w plasterki i oddzielić na krążki.
W dużej szklanej lub plastikowej misce umieść rzymskie, cebulę, oliwki i karczochy (z płynem). Wstrząsnąć vinaigrette ponownie wymieszać składniki.
Wlać vinaigrette na składniki sałatki, i wrzucić z 2 duże łyżki lub szczypce do sałatki, aż równomiernie pokryte.
Na sałatkę posypać grzankami i serem.