Węgierska Gołąbka
Jeśli chcesz dodać więcej Europy Wschodniej przepisy do twojego pudełka z przepisami, Węgierska gołąbka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 431 kalorii, 21g białka, oraz 27g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,95 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga ryżu, soli, ząbków czosnku i kminku. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 20 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, co jest całkiem niezłe. Spróbuj Węgierska Gołąbka, Gołąbki Węgierskie, oraz Gołąbki Po Węgiersku dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Usuń rdzeń z główki kapusty.
Włożyć do dużego rondla i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zewnętrzne liście poluzują się z głowy. Wyjmij kapustę; Usuń zmiękczone liście. Wróć do wrzącej wody, aby zmiękczyć więcej liści. Powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną usunięte.
Usuń twardą środkową łodygę z każdego liścia. Odłóż 12 dużych liści na bułki;Zachowaj równowagę, aby użyć jej jako przepisu.
Połowę kiszonej kapusty przełóż łyżką do holenderskiego piekarnika; odstawić. W misce wymieszaj wołowinę, wieprzowinę, ryż, sól, pieprz i jajko. W rondelku gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedź na ręcznikach papierowych. W kroplach podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.
Dodaj boczek i połowę mieszanki cebuli do mieszanki mięsnej; dobrze wymieszaj.
Umieść około 3 łyżek stołowych na każdym liściu kapusty.
Ułóż bułki szwem do dołu na kiszonej kapuście w holenderskim piekarniku. Grubo posiekaj pozostałe liście kapusty; umieść na rolkach. Do pozostałej mieszanki cebuli dodaj paprykę, cayenne, pomidory, kminek, wodę i pozostałą kapustę kiszoną. Gotuj, aż się rozgrzeje.
Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 1 godzinę 45 minut. W małej misce stopniowo mieszaj mąkę ze śmietaną. Dodaj 1 do 2 łyżek gorącego płynu do gotowania; dobrze wymieszaj. Łyżka nad gołąbkami.
Piec bez przykrycia, 15-20 minut dłużej lub do zgęstnienia sosu.