Wędzony Cheddar Quesadillas z żółtą salsą pomidorową i kwaśną śmietaną Cilantro Lime
Wędzony Cheddar Quesadillas z żółtym pomidorem Salsan i Cilantro Lime kwaśną śmietaną wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 991 kalorii, 42g białka, oraz 51 g tłuszczu. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka liści kolendry, sok z limonki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Wędzony Cheddar Quesadillas z żółtym pomidorem Salsan i kwaśną śmietaną Cilantro Lime, Zupa Z Żółtego Squasha Z Kwaśną Śmietaną Kolendry, oraz Wyspowe Quesadillas z kwaśną śmietaną i puree z mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrojone pomidory, cebulę, jalapeno, miętę i kolendrę Połącz w małej misce i obficie dopraw solą. Wrzucić salsę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Papryka Jalapeno
Pomidor
Cebula
Zęby Przyrodzenia
Mięta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Połącz śmietanę, skórkę z limonki i sok oraz liście kolendry w robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka i jasnozielona.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Kwaśna śmietana
Skórka Z Limonki
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Przełożyć do małej miseczki. Śmietana może być używana do zupy lub quesadilli lub obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać olej i kukurydzę i szybko wrzucić do ciepłego. Kukurydzę doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na talerz. Rozdrobnić sery, wytrzeć patelnię i zwrócić ją do góry pieca na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kukurydza
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Patelnia
6
Dodaj tortilla mąki na patelni. Gotować 30 sekund, a następnie odwrócić tortilla. Połowę powierzchni tortilli obficie przykryć wędzonym cheddarem, pieprzem i 1/4 kukurydzy. Złóż tortille i delikatnie przyciśnij szpatułką. Przekręć tortillę kilka razy, aby stopić ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Ser Topiony
Ser Pepperjack
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szpatułka
7
Usuń quesadilla z patelni i pokroić w kliny. Top z salsą i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.