Wątróbka i boczek sauté z ziemniakami i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj wątróbkę i boczek sauté z ziemniakami i pietruszką. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 661 kalorii, 29g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. 98 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę, pakuj pietruszkę płaską, dymkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98% to danie jest super. Podobne przepisy to Sautè z wątroby, boczku i szalotki, Ziemniaki z boczkiem i wątróbką, oraz Wątróbka Cielęca z cebulą, boczkiem i ziemniakami.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić o połowę. Dusić w osolonej wodzie przez 12-15 minut.
Dodać ziemniaki i smażyć je przez 4-5 minut na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Na patelnię wrzucić dymkę i boczek, wymieszać i skwierczeć przez 3-4 minuty lub aż boczek będzie chrupiący. W międzyczasie przyprawiamy mąkę papryką, odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu, następnie używamy do obtarcia wątroby.
Wątróbkę wymieszać na patelni i gotować przez 2-3 minuty. Wrzucić ziemniaki i szybko podgrzać. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki, wyjąć wszystko z patelni i podzielić na 2 talerze. Trzymaj ciepło.
Szybko wlać gorący wywar do patelni i zeskrobać wszystkie chrupiące kawałki od dołu. Bąbelki przez 1-2 minuty, a następnie wlać wokół wątroby i ziemniaków.
Każdą porcję podawać posypaną śmietaną i posypaną papryką.