Wołowina z pomidorami, makaronem i sosem Chili

Need a dairy free main course? Wołowina z pomidorami, makaronem i sosem Chili może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka polędwicy wołowej, Sriracha, różyczki brokułów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron muszkatołowy z wołowiną i pomidorami, Garlicky Beef & Tomatoes with Pasta, oraz Makaron Wołowy Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj fusilli. Gotować do miękkości do ukąszenia, 5 do 10 protokół.
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać wołowinę i gotować, aż zacznie brązowieć, o 3 protokół. Wymieszać i pozostawić do brązowienia przez 2 do 3 minut więcej.
Wołowinę przekładamy na talerz, rezerwując oliwę i odstawiamy.
Dodaj cebulę na patelnię i gotuj, często mieszając, aż zacznie brązowieć, 2 do 3 minut.
Dodać brokuły i gotować, aż jasnozielony, 2 do 3 protokół.
Dodaj sos sojowy, Sriracha, kolendra i pieprz. Gotować, często mieszając, około 3 protokół.
Dodaj pomidory i zarezerwowaną wołowinę i gotuj, aż pomidory zaczną uwalniać soki, 2 do 3 minut dłużej.
Dodaj gotowane fusilli, wymieszaj i gotuj, aż większość płynu odparuje lub zostanie wchłonięta przez makaron, 2 do 3 minut. Doprawić do smaku sosem sojowym lub Sriracha.
Podawać na gorąco z posypką świeżej kolendry, w razie potrzeby.
Wariacje: to danie jest niezwykle elastyczne, a sos sojowo-chili smakuje świetnie z którymkolwiek z następujących dodatków i / lub substytucji.
Kurczak lub krewetki: użyj 1 lb. piersi z kurczaka bez kości, obrane ze skóry pokrojone w 1/4 cala.- grube paski, lub 1 lb. średnio łuskane i deveined krewetki.
Dodaj swoje ulubione zielone warzywa (takie jak fasola szparagowa lub cukinia) oprócz lub w miejsce brokułów. Można również wrzucić cienko pokrojoną czerwoną lub zieloną paprykę lub 1 szklankę cienko pokrojonej zielonej kapusty (dodać w tym samym czasie co cebula).
Zamień pasty: spróbuj użyć makaronu penne zamiast fusilli. Lub, aby uzyskać bardziej autentyczną peruwiańską wersję, użyj spaghetti.