Wołowina w sosie ostrygowym
Wołowina w sosie ostrygowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 12 porcjami. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka oleju roślinnego, rosół z kurczaka, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Bardzo prosta wołowina i brokuły w sosie ostrygowym, Chili wołowe z brokułami i sosem ostrygowym, oraz Smażona wołowina w sosie ostrygowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Drewniane szaszłyki namocz na 1 godzinę w ciepłej wodzie, zanim będziesz chciał ich użyć. Wrzuć mięso do miski z sosem sojowym i olejem sezamowym i pozostaw na chwilę, najlepiej 1 godz. nawlecz na szaszłyki i przechowuj w lodówce, aż ich potrzebujesz. Można to zrobić do 1 dnia wcześniej.
Rozgrzej patelnię, aż będzie bardzo gorąca, a następnie posyp mięso odrobiną oleju. Zawieś bezmięsne końce szaszłyków na boku patelni, aby łatwo się obracały. Te muszą gotować szybko i szybko, więc pomyśl ciepło, ciepło i więcej ciepła. Obracać je co 30 sekund lub tak; gotować przez 4-5 minut w sumie. Powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, ale gotowane w środku.
Podgrzać sos ostrygowy z wywarem, następnie zdjąć ogień i wymieszać z pokrojonym chili i dymką. Łyżką polać wołowinę i podawać z klinami limonki.