Wołowina pomarańczowo-ananasowa

Wołowina pomarańczowa i ananasowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 57g białka, 73g tłuszczu i w sumie 1004 kalorii. Za $9.35 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka sosu sojowego, soku pomarańczowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 188 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pomarańczowe babeczki z pomarańczowym pokruszonym ananasem polewa z bitą śmietaną, Ananasowa Fasolka po bretońsku i wołowina ze smażonymi krążkami ananasa, oraz Pomarańczowe paski wołowe z pomarańczowym sosem do maczania.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Spryskaj ciężką blachę do pieczenia sprayem do gotowania oleju roślinnego. Odłóż na bok.
Na dużej patelni rozgrzej olej na dużym ogniu. Dopraw wołowinę solą i pieprzem i brązuj ze wszystkich stron przez około 5 minut.
Przełóż wołowinę na przygotowaną blachę do pieczenia i piecz, aż termometr z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części mięsa zarejestruje 125 stopni F dla średnio wysmażonych, około 40 do 45 minut.
Wyjmij wołowinę z piekarnika na deskę do krojenia. Przykryj mięso luźno folią i odstaw na 20 minut.
Sos: w blenderze połącz kawałki ananasa i syrop, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sos sojowy, cukier, maranta, czosnek, imbir i 1/2 łyżeczki soli. Mieszaj do uzyskania gładkości.
Podgrzej tę samą patelnię, na której jest wołowina, na średnim ogniu.
Dodaj sos i zeskrob drewnianą łyżką brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Dusić, aż sos zgęstnieje, około 5 minut doprawić solą, do smaku.
Przecinając ziarno, pokrój mięso na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż na półmisku.
Udekoruj plasterkami pomarańczy, jeśli używasz.
Wlej sos do miski i podawaj razem z wołowiną.
Udekoruj: plastry pomarańczy, opcjonalnie.