Wołowina glazurowana soją
Wołowina glazurowana soją jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać ketchup pomidorowy, brandy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Wołowina glazurowana soją, Burger Wołowy Z Glazurą Sojową, oraz Glazurowana Soja wołowina i fasolka szparagowa.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, zmiksuj czosnek, chili i imbir w blenderze, aż drobno posiekasz.
Dodaj sos sojowy lub teriyaki i ketchup, a następnie pulsuj, aż do całkowitego wymieszania.
Włożyć wołowinę do naczynia i posmarować marynatą. Pozostaw w lodówce do marynowania do 24 godzin, im dłużej, tym lepiej.
Aby ugotować wołowinę, rozpal grilla, a gdy płomienie opadną i węgiel świeci, połóż ją tłustą stroną i smaż przez około 5 minut, aby uzyskać skwierczenie tłuszczu. Odwróć go i gotuj przez 40 minut na średnio rzadkie, obracając od czasu do czasu, aż wszystkie strony zostaną zwęglone. Jeśli grill ma pokrywkę, użyj go, aby uzyskać bardziej palący smak. Kilka minut przed zdjęciem wołowiny, skropić brandy lub bourbon (jeśli używasz) do flamb mięsa.
Mięso unieść na deskę, przykryć folią i pozostawić na co najmniej 10 minut. Pokroić wołowinę w plastry jak pieczeń i podawać z dowolnymi sokami.