Wine-duszona noga jagnięcina z czosnkiem
Duszona w winie noga jagnięcina z czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 58g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka masła, czosnek, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wine-duszona noga jagnięcina z czosnkiem, Czerwone Wino Duszona Noga Jagnięcina, oraz Czerwone Wino Duszone Golonki Jagnięce.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Jagnięcinę ułożyć na dużej patelni. Rozetrzyj połowę mielonego czosnku.
Ułóż połówki czosnku wokół jagnięciny, pokrój bok do góry. Rozrzucić 1 pęczek tymianku nad i wokół jagnięciny. Pieczona jagnięcina 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. gotuj wino w dużym rondlu przez 5 minut.
Wlać wino wokół jagnięciny. Przykryj i piecz, aż jagnięcina będzie bardzo miękka, o 2 godziny 45 minut dłużej. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Fajne, odkryte, 1 godz. Przykryć i przechowywać w lodówce. Rewarm, pokryte, w piekarniku 177° przez 30 minut przed kontynuowaniem.)
Przełożyć jagnięcinę i główki czosnku na talerz. Namiot z folią. Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń gałązki tymianku i skórki czosnku z soków na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu na płycie kuchennej. Doprowadzić soki do wrzenia.
Dodać masło i pozostały mielony czosnek. Gotować, aż soki lekko zgęstnieją, około 12 minut. Doprawić solą i pieprzem. Jagnięcinę pokroić w plasterki, łyżkę.