Wilgotne ciasto dyniowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Moist Pumpkin Pound Cake. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 63 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 400 kalorii. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cukier, tłuszcz piekarski, ekstrakt rumowy i kilka innych rzeczy, aby zdążyć już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 30% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Super-wilgotne ciasto cytrynowe, Cook the Book: wilgotne ciasto waniliowe w trzech odmianach i Wilgotne ciasto dyniowe.
Instrukcje
W dużej misce tłuszcz piekarski i cukier.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbić dynię.
Połącz mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i imbir; dodać do ubitej śmietanki, tylko do połączenia. Wymieszaj orzechy pekan.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 60-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
W rondelku wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo dodawaj wodę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i ekstraktem.
Podawać na ciepło z ciastem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pound Cake świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.