Wilgotne ciasto dyniowe

Wilgotne ciasto dyniowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Moist Pumpkin Pound Cake. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 63 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 400 kalorii. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cukier, tłuszcz piekarski, ekstrakt rumowy i kilka innych rzeczy, aby zdążyć już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 30% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Super-wilgotne ciasto cytrynowe, Cook the Book: wilgotne ciasto waniliowe w trzech odmianach i Wilgotne ciasto dyniowe.

Instrukcje

1
W dużej misce tłuszcz piekarski i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 3 łyżek 2% Mleka1 Do 3 łyżek 2% Mleka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 średnia Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala1 średnia Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbić dynię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Dekoracyjna OpcjonalniePosypka Dekoracyjna Opcjonalnie
1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)1 Szklanka Słodzonych Płatków Kokosowych (opcjonalnie)
3
Połącz mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i imbir; dodać do ubitej śmietanki, tylko do połączenia. Wymieszaj orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wklej Barwnik Spożywczy W Kolorach SzkolnychWklej Barwnik Spożywczy W Kolorach Szkolnych
Ziele AngielskieZiele Angielskie
1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii1 łyżeczka Ekstraktu Waniliowego Lub 1-calowy Kawałek Laski Wanilii
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W MiodzieFisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Kiełbasa Szałwiowa LuzemKiełbasa Szałwiowa Luzem
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
4
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kiełbasa Szałwiowa LuzemKiełbasa Szałwiowa Luzem
5
Piec w temperaturze 350° przez 60-65 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Figi (suszone), PosiekaneFigi (suszone), Posiekane
Miniaturowe Krakersy W Kształcie RybMiniaturowe Krakersy W Kształcie Ryb
1 Funt Krótkiego Makaronu, Takiego Jak Rotini Lub Gemelli1 Funt Krótkiego Makaronu, Takiego Jak Rotini Lub Gemelli
Kiełbasa Szałwiowa LuzemKiełbasa Szałwiowa Luzem
6
W rondelku wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo dodawaj wodę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
Kupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuKupowana W Sklepie Mieszanka Ciast Czekoladowych, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Różne Krakersy I/lub świeże OwoceRóżne Krakersy I/lub świeże Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(rozmiar 14 X 9 Cali)(rozmiar 14 X 9 Cali)
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i ekstraktem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Czerwonego Lukru Dekoracyjnego1 Tubka Czerwonego Lukru Dekoracyjnego
1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)1/4 Funta Mielonej, W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Szklanki)
8
Podawać na ciepło z ciastem.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pound Cake świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn