Wietnamskie Lody Kawowe
Przepis Wietnamskie lody kawowe może zaspokoić Wietnamskie pragnienie w okolicy 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1125 kalorii, 31g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.67 za porcję. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, sól koszerną, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 288 osób. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Wietnamskie Lody Z Mrożoną Kawą, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz Wietnamski Mus Kawowy.
Instrukcje
W rondlu o średnim ciężkim dnie doprowadzić pół na pół do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjąć z ognia, gdy tylko zacznie się gotować, a następnie wymieszać kawę i stromo przez 4 minuty.
Żółtka i mleko skondensowane ubić razem, aż dokładnie połączą się w dużej misce. Chochla około 1/3 połowy i pół do mieszaniny żółtka, stale ubijając, aż dobrze połączone, a następnie powoli przenieść z powrotem do rondla, stale ubijając.
Powrót patelni na średnim ogniu i gotować, ubijając często, aż krem pokryje tył łyżki i przesunięty palec pozostawia czystą linię. Wymieszać z solą do smaku.
Wlać przez drobny siatkowy sitko (to jest w porządku, jeśli niektóre fusy kawy zrobić przez) do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia ubijaj lody zgodnie z instrukcjami producenta. Schłodzić lody w zamrażarce przez 3 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.