Wietnamski Sos Orzechowy

Wietnamski Sos Orzechowy
Wietnamski sos orzechowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 420 kalorii, 15g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, orzeszki ziemne, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Letnie Roladki po wietnamsku z sosem orzechowym, Wietnamskie Roladki Sałatkowe Z Sosem Orzechowym, oraz Wietnamskie Roladki sałatkowe z sosem orzechowym.

Instrukcje

1
Umieść orzeszki ziemne w robocie kuchennym lub dużej zaprawie i proces lub Funt do grubego proszku; odstawić. Jeśli używasz tamaryndowca, naciśnij go przez sito; zarezerwuj ciecz i wyrzuć ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
SitoSito
2
Rozgrzać olej w woku lub patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać czosnek i smażyć, aż zacznie zmieniać kolor, o 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Wrzucić wieprzowinę i użyć szpatułki, aby rozbić ją na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Gdy wszystko zmieni kolor, dodaj pastę sojową i pastę z tamaryndowca lub pomidora i wymieszaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
TamaryndTamarynd
6
Wymieszać z filiżanką wody, następnie wymieszać większość zmielonych orzeszków ziemnych, zachowując około 1 łyżki stołowej do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
WodaWoda
7
Wymieszać z cukrem i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
8
Dodaj do szklanki więcej wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji: gęsty płyn, wylewany, ale nie wodnisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Podawać w małych pojedynczych misek przypraw lub w jednej średniej misce z łyżką, aby goście mogli mżeć sos na jedzenie lub na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, wyciskając na opcjonalnym soku z limonki i posypując zarezerwowane mielone orzeszki ziemne tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSos
Magazyn