Wietnamska Zupa Z Twarogu Smażonego Z Fasoli (Hu Tieu Chay)
Przepis wietnamska zupa z twarogu smażonego fasoli (Hu Tieu Chay) może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jabłka fuji, szalotki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mini smażone Wegetariańskie jajko (cha Gio Chay po wietnamsku), Goi Chay (wietnamska Sałatka Wegetariańska), oraz Bun Chay (wietnamska Wegetariańska Sałatka z makaronem).
Instrukcje
Zwęglanie cebuli i imbiru: Char cebuli i imbiru. Umyć cały nieobrany imbir, osuszyć. Obierz całą cebulę bez cięcia łodygi, aby upewnić się, że cebula nie rozpadnie się w bulionie.
Umieść grill na kuchence, a następnie char całą skórę imbiru i cebuli. Owiń je w folię aluminiową.
Ostudzić przez około 10 minut. Umyj imbir i cebulę pod bieżącą wodą z kranu; zaczerniona skóra zaraz zejdzie. Posmaruj imbir młotkiem, aby rozluźnić miąższ i pomóc uwolnić cały smak.Przygotowanie grzybów shiitake: grzyby moczyć w gorącej wodzie przez 30-40 minut i odcedzić.
Usunąć i wyrzucić łodygi.Do makaronu z tapioki: napełnij duży garnek wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron. Odczekaj, aż woda wróci do wrzenia (około 1-2 minuty), a następnie obniż ciepło do średnio niskiego przez około 8 minut.
Podgrzać około 2 łyżki oleju na patelni. Rozbij suszony twaróg fasolowy na kawałki, które pasują do patelni.
Dodać twaróg fasolowy i smażyć, aż będzie bąbelkowy, chrupiący i złocisty.
Dodaj jeszcze 2 łyżki oleju do patelni. Podsmaż czosnek na złoty kolor.
Dodaj szalotki do oleju, i gotować, mieszając często, aby zapobiec szalotki od spalania, aż kolor jest równomiernie złoty brąz.
Spuścić płyn z opakowania tofu. Pat tofu suche ręcznikiem papierowym.
Pokroić w plastry 1/2 cala. Korzystając z oleju z patelni, smaż plastry na patelni, aż będą lekko złote. Nie przegotuj kawałków, bo zaczną twardnieć. Tofu powinno być jeszcze wilgotne.
Przenieść wszystkie tofu do ręcznika papierowego i niech ostygnie. Gdy plastry tofu są wystarczająco fajne, aby obsłużyć, pokroić je w długie paski. Odstawić na talerz.Jak zrobić wegetariański bulion: w dużym garnku połącz czosnek, szalotkę, pokrojony suszony daikon, zwęgloną cebulę, imbir, jabłka i 4 litry wody. Doprowadzić do wrzenia ryczącego przez około 30 minut i gotować, aż bulion zmniejszy się o 1/
Regularnie usuwaj zanieczyszczenia unoszące się na powierzchnię bulionu za pomocą drobnego Sitka siatkowego.
Dodaj marchewkę i daikon i obniżyć ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować jeszcze przez około 20 minut.
Dodać seler, cukier kamienny i sól przyprawową grzybów. Gotować przez kolejne 15 minut.
Usuń daikon (jeśli lubisz smak), seler i marchew z bulionu. Pokroić warzywa i umieścić je z powrotem w bulionie. Sprawdź przyprawę. Doprawić solą i pieprzem. Dostosuj słodycz bulionu. Ilość cukru zmienia się w zależności od słodyczy jabłek. Zakończ kroplą oleju sezamowego.Gotowanie grzybów shiitake: kadzi około 2-3 szklanki bulionu warzywnego do osobnego rondla. Pokroić grzyby i dodać je do płynu. Doprowadzić płyn do wrzenia i gotować przez około 5-8 minut.Czas montażu: Ustaw miseczki do serwowania.
Umieść trochę posiekanej białej cebuli, trochę zielonej cebuli, kiełki fasoli, mięta, bazylia i kolendra w każdej misce.
Dodać gotowane odsączone makaron z tapioki. Do miski wrzucić bulion z marchewką, selerem naciowym i grzybami shiitake z drugiego rondla. Top ze smażonym tofu i skórką tofu (smażony twaróg z fasoli).
Dekoruj więcej zielonej cebuli, bazylii i kolendry.
Podawać z sosem czosnkowym chili (tng t) i świeżymi pokrojonymi zielonymi chiles na boku.
Podawać natychmiast.Bon apptit!
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.