Wieprzowina smażona w sosie pomarańczowym
Wieprzowina smażona w sosie pomarańczowym to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka imbiru, mniej sodu rosół z kurczaka, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Stek Sezamowy Stir Fry, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy makaron gotować, połączyć wieprzowinę i 1 łyżka sosu sojowego w małej misce. Odstawić.
Połącz pozostałe 2 łyżki sosu sojowego i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Wymieszać bulion i kolejne 4 składniki. Odstawić.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 2 minuty lub aż wieprzowina po prostu traci swój różowy kolor.
Zdjąć z patelni; odstawić.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na patelni; dodać marchew i paprykę. Smażyć 2 minuty lub do chrupkiego-przetargu.
Dodaj zieloną cebulę; gotować 2 protokół lub aż cebula więdną.
Dodaj mieszankę sosu sojowego do patelni. Powrót wieprzowiny i zgromadzonych soków na patelnię; saut 2 minuty lub aż sos jest gęsty.