Wieniec Cynamonowo-Jabłkowy
Wieniec cynamonowo-jabłkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje $5.3 za porcję. Mieszanka słomianego wieńca, laski cynamonu, pistoletu do klejenia i pałeczek kleju oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Wieniec Cynamonowo-Jabłkowy, Czekoladowy Cynamonowy Wieniec Chlebowy, oraz Batoniki cynamonowo-jabłkowe z bitą śmietaną cynamonową.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 93°.
Jabłka pokroić wzdłuż od końca łodygi przez rdzeń na plastry 1/4 cala. Jabłka zanurz w soku z cytryny, aby zapobiec brązowieniu; umieść na stojakach z drutu. Ostrożnie umieść stojaki z drutu na stojaku piekarnika.
Wyjmij stojaki z drutu z piekarnika i umieść na żaroodpornej powierzchni.
Odstawić jabłka na około 2 godziny lub do całkowitego wyschnięcia.
Suszone jabłka układamy na woskowanym papierze. Pokryj każdą stronę 2 jasnymi warstwami lakieru natryskowego, zgodnie ze wskazówkami producenta.
Wiązać 10-calowe laski cynamonu razem. Dołącz do przodu wieńca z 6 cali wstążki. Przyklej suszone plastry jabłka i 3 1/2-calowe laski cynamonu z przodu i z boku wieńca, za pomocą pistoletu do klejenia. Przymocuj liście do wstążki na 10-calowych paluszkach cynamonu. Zrób łuk z pozostałą wstążką i przymocuj do wieńca. W razie potrzeby przymocuj wieszak z drutu.